Heb jij de wens om vanuit het waarom te werken? Ben je kritisch? Leuk!
Jij wilt niet hoeven kiezen tussen technisch en theoretisch onderbouwd enerzijds, en intuïtief en afgestemd anderzijds. Niet of-of, maar en-en.
Je wilt graag mooi en correct met je paard kunnen trainen op fysiek niveau. Hem in balans brengen en sterk, soepel en blokkadevrij kunnen houden. Tegelijk zie je dat er méér is dan alleen technisch correct trainen.
Je vindt het net zo belangrijk dat je paard gelukkig is en dat hij ook emotioneel lekker in z’n vel zit. Je wilt graag dat je paard minstens net zoveel plezier aan jullie samenwerking beleeft als jijzelf.
Aan de slag
Wie goed bij mij past investeert graag in het gezamenlijk proces met het paard. Die investering bestaat lang niet alleen uit geld. Vaker uit tijd, aandacht, bereidheid om in de spiegel te kijken, aan jezelf te werken, te zien wat er te zien is. Oefenen en niet opgeven (huiswerk doen!) horen daar ook bij.
Soms verwijs ik een paard door naar een dierenarts. Ook het doen van lichamelijk onderzoek wanneer dat nodig is, valt onder investeren in je paard.
Passend paardenthuis
Tot slot: trainen en samenwerken doe je natuurlijk op de momenten dat je bij je paard bent. Maar hoe staat je paard er die andere 23 uur van de dag bij?
De invloed van huisvesting (sociaal contact, voeding en een stressvrij thuis) is dusdanig groot, dat je in mijn optiek dweilt met de kraan open wanneer je wel de training maar niet de huisvesting aanpakt.
Met ingang van januari 2022 neem ik alleen nog nieuwe lesklanten aan op plekken waar paarden veel buiten komen, veel sociaal contact hebben, weinig/geen stress beleven aan hun huisvesting en goed ruwvoer te eten krijgen. Op die manier heeft trainen ook echt zin!
Ben je van plan om komend jaar een fijne, paardwaardige plek voor je paard te zoeken (of woont je paard al op zo’n fijne plek!), dan ben je van harte welkom en kom ik jullie graag lesgeven.
Ook wanneer je hierover vragen hebt: neem gerust even contact op via 06 4529 4340 of via het contactformulier.